Om oss

Vi slog oss ner i det idylliska Åmotsbruk 2018, med drömmar om att omfamna landsbygdens livsstil. De hårda stadsgatorna och gråa asfalten skulle bytas mot grusvägar och frodiga odlingslandskap. En bybo sade till oss en gång, ”Ni är ingen riktig gård” och att ”vi borde skämmas för vår trädgård”. De fraserna har alltid funnits med oss, för de har en djup betydelse.

Vi tror starkt att det är de som bor på landsbygden som måste vara upphovsmännen till en levande och blomstrande bygd. För att skapa jobb, gemensamma mötesplatser och samhörighet anser vi att landsbygdens projekt måste byggas med våra egna resurser. Därför kommer du aldrig se en EU-flagga här med texten ”Denna verksamhet är delvis finansierad av EU”.

Vi är kanske inte den klassiska definitionen av en gård, men vi är en gård där vi delvis försörjer oss själva med vad vår jord ger oss. Vi skapar våra egna arbetstillfällen, vi är en del av att forma en levande landsbygd, och vi bär vår stolthet högt när vi bygger upp vår verksamhet från grunden, utan yttre stöd.

Vi strävar efter att Nordgårds ska bli ett trevligt ställe att åka tillför att plocka sin egna blomsterbukett, handla i gårdsbutiken, handla plantor, ta del av kurser eller ta en fika i trädgården. Vi vill ha en gård full av liv i en levande landsbygd.

Vi är stolta över vår ”trädgård att skämmas för”